26 Sep
26Sep

העוגה המככבת על שולחן החג של כולנו היא ללא ספק עוגת הדבש. עוגת דבש שלי יוצאת תמיד עסיסית נימוחה וטעימה. חשבתי איך אני יכולה לחדש מתכון לעוגת דבש, עוגה שכולם מכינים ותמיד נמצאת שם על שולחן ראש השנה. חשבתי שאני הייתי שמחה לראות קינוח קצת אחר קל להכנה, חגיגי וטעים. החלטתי, לפרק את עוגת דבש וליצור שכבות של עוגה מפורקת, קצפת אוורירית וטעימה כשמעליה  מפוזרים פקאן סיני וזילופי דבש. כשלוקחים ביס עם כל השכבות קורה משהו עם השילוב המטורף הזה ושהוא הכי פשוט וטעים. 

אז יאללה מתחילים.

מצרכי המתכון: לתבנית בגודל 25* 40 

כוס תה חזק (תה עם 2-3 תיונים רגילים)

3/4 כוס שמן 

3/4 כוס סוכר 

תמצית וניל

1 כוס דבש 

3 ביצים 

1/4 2 כוסות קמח 

1/2 1 כפית אבקת אפייה 

1 כפית סודרה לשתייה 

1 כפית קינמון 

מצרכים לקינוח בקערה

שמנת מתוקה 

אינסטנט וניל 2 כפות

פקאן סיני 

דבש 

אופן ההכנה 

  • מחממים תנור לחום לא גבוה של 170 מעלות.
  • מקציפים את הביצים עם הסוכר במיקסר במקצף הבלון. עד לקצף תפוח ובהיר.
  • מוסיפים את השמן הדבש ותמצית הוניל וממשיכים להקציף עד לחיבור החומרים.
  • בתנועת קיפול מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים ואת התה עד לחיבור כל החומרים ללא גושי קמח.
  • מעבירים לתבנית אפייה משומנת לאפיה של כ40 דקות עד שעה עד שהעוגה יוצאת יבשה בבדיקה הקיסם.

חיבור הקינוח :

*  מקציפים שמנת מתוקה במקצף בלון במיקס. לאחר כ 5 דקות הקצפה מוסיפים 2 כפות אינסטנט פודינג וניל.  

* לוקחים קערת הגשה חותכים את העוגה לחתיכות הרצויות ומתחילים ליצור שכבות. שכבת עוגה, שכבת קצפת מעל הקצפת מניחים פקאן שיני ומזלפים דבש. חוזרים על הפעולה עד לקו העליון של הקערה. 

* מקשטים מלמעלה בפקאן סיני ודבש ומגישים. 

בתיאבון וחג שמח

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.