עוגת דבש ושטרודל תפוחים הם העוגות המנצחות על שולחן החג של כולנו ובמיוחד אצלנו במשפחה. כל אחד אצלנו אוהב את עוגת התפוחים שלו בצורה אחרת.
נעם אוהבת שטרודל וינאי מבצק מתוח, עמיקם בתוך בצק מיוחד פריך עם הרבה קינמון וסוכר, אופיר אוהב את עוגת התפוחים שלו בתוך עוגה בחושה.
אבל ללא ספק לא משנה צורת העוגה שתהיה עוגת תפוחים על השולחן. כמובן שאני משתמשת רק בתפוחי גראנט סמיט חמצמצים לאכילה אבל לעוגות הם פשוט מושלמים.
התפוחים סופחים את הטעמים של הסוכר והקינמון והופכים כל קינוח למעדן.
נוסיף ליד גם גלידת וניל ואנחנו מסודרים. הפעם בחרתי להרכיב את עוגת התפוחים כמנה אישית. בצורת סירות פילו בשילוב המנצח כמובן של צימוקים סוכר וקינמון.
אתם לא תאמינו כמה הקינוח הזה קל להכנה ועוד יותר כמה אי אפשר להפסיק לאכול אותו!
אז יאללה מתחילים
מצרכים למתכון :
10 תפוחי גראנט סמיט
100 גר' צימוקים
70 גר' סוכר
15 גר' קינמון
50 גר' חמאה
בצק פילו מצונן ומוכן לעבודה
לשטרויזל:
50 גר' חמאה חתוכה לקוביות
50 גר' סוכר
70 גר' קמח
אופן ההכנה :
בתיאבון וחג שמח!!