29 Sep
29Sep

עוגת דבש ושטרודל תפוחים הם העוגות המנצחות על שולחן החג של כולנו ובמיוחד אצלנו במשפחה. כל אחד אצלנו אוהב את עוגת התפוחים שלו בצורה אחרת. 

נעם אוהבת שטרודל וינאי מבצק מתוח, עמיקם בתוך בצק מיוחד פריך עם הרבה קינמון וסוכר, אופיר אוהב את עוגת התפוחים שלו בתוך עוגה בחושה.   

אבל ללא ספק לא משנה צורת העוגה שתהיה עוגת תפוחים על השולחן. כמובן שאני משתמשת רק בתפוחי גראנט סמיט חמצמצים לאכילה אבל לעוגות הם פשוט מושלמים. 

התפוחים סופחים את הטעמים של הסוכר והקינמון והופכים כל קינוח למעדן. 

נוסיף ליד גם גלידת וניל ואנחנו מסודרים. הפעם בחרתי להרכיב את עוגת התפוחים כמנה אישית. בצורת סירות פילו בשילוב המנצח כמובן של צימוקים סוכר וקינמון. 

אתם לא תאמינו כמה הקינוח הזה קל להכנה ועוד יותר כמה אי אפשר להפסיק לאכול אותו! 

אז יאללה מתחילים 

מצרכים למתכון 

10 תפוחי גראנט סמיט 

100 גר' צימוקים 

70 גר' סוכר 

15 גר' קינמון 

50 גר' חמאה 

בצק פילו מצונן ומוכן לעבודה 

לשטרויזל

50 גר' חמאה חתוכה לקוביות 

50 גר' סוכר 

70 גר' קמח 


אופן ההכנה : 

  • מקלפים וחותכים את התפוחים לריבועים.
  • בסיר ממיסים חמאה ומוסיפים את התפוחים כמובן תוך כדי ערבוב, לאחר כמה דקות מוסיפים את הצימוקים הסוכר והקינמון ומערבבים עד שהתפוחים מתרככים.


  • מעבירים לקערה למקרר לשעה.
  • מסננים את מיץ הפתוחים שנוצר.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מכינים את השטרויזל, במיקסר בוו גיטרה מכניסים את חומרי השטרויזל ומערבבים עד לקבלת מרקם פירורי עם גושי חמאה קטנטנים, מעבירים לקערה להמשך שימוש.


  • פותחים חבילת פילו משמנים בעזרת ספריי שמן 3 דפים וחותכים אותם לריבועים. בכל שקע של תבנית קפקייקס נכניס ריבוע או שניים של הפילו ונניח במרכז כף מתוך התפוחים החתוכים והמבושלים.
  • מעל נבזוק את השטרויזל נמרח בקצוות הפילו מעט ביצה טרופה ונכניס לתנור ל כ 15-20 דקות.


בתיאבון וחג שמח!!

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.